CocaCola Cup, Συχνές Ερωτήσεις

– Τι είναι το Coca-Cola Cup;

– Πρόκειται για μία σειρά ποδοσφαιρικών τουρνουά που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και καλούν τους παίκτες ηλικίας 14-19 να έρθουν στα ειδικά γήπεδα 5×5 να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν.

– Υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο για την συμμετοχή στο Coca-Cola Cup;

– Όχι, η συμμετοχή στο τουρνουά είναι εντελώς δωρεάν, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να καταβληθεί χρηματικό αντίτιμο.

– Ποια είναι τα δώρα για τους πρώτους;

– Η νικήτρια ομάδα του κάθε αθλητικού κέντρου και της κάθε ηλικιακής κατηγορίας, μετά την ανάδειξή της κερδίζει αυτόματα τη συμμετοχή της στην τελική φάση της διοργάνωσης η οποία θα διεξαχθεί στην Παλλήνη στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Περιλαμβάνονται:

 • Φιλοξενία 1ήμερης διανυκτέρευσης (μόνο για όσες ομάδες έρχονται από την επαρχεία στην Αθήνα)
 • Διατροφή (πρωινό και δύο γεύματα)
 • Συμμετοχή στους αγώνες της τελικής φάσης
 • Δίπλωμα

Δεν συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση των ομάδων από και προς την περιοχή διεξαγωγής της τελικής φάσης.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της τελικής φάσης της διοργάνωσης στην ηλικιακή κατηγορία 18-19 κερδίζει ως έπαθλο ένα ταξίδι στην Ιταλία για να ζήσει την εμπειρία μιας προδοσφαιρικής ομάδας της πρώτης κατηγορίας. Το έπαθλο είναι για όλα τα άτομα της ομάδας (5-8 άτομα), με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους πριν από την ημερομηνία του εν λόγω ταξιδιού ή εναλλακτικά να έχουν εξασφαλίσει γονική συναίνεση για τη συμμετοχή τους. Συγκεκριμένα, το έπαθλο περιλαμβάνει τα εξής:

 • αεροπορικά εισιτήρια
 • δωρεάν μετακινήσεις στον προορισμό
 • πλήρης διατροφή και διαμονή
 • συμμετοχή σε ποδοσφαιρική ακαδημία

Οι πρωταθλήτριες ομάδες της τελικής φάσης στις ηλικιακές κατηγορίες 14-15 και 16-17 (μια ανά κατηγορία) κερδίζουν ως έπαθλο τη συμμετοχή των μελών τους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών των σχολών της Arsenal στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το
έπαθλο περιλαμβάνει τα εξής:

 • δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στο καλοκαιρινό Arsenal Soccer Schools Advanced Development Camp 
 • προπόνηση με εξειδικευμένο προπονητή καθώς
 • πλήρη διαμονή και διατροφή (5 μέρες 4 διανυκτερεύσεις) δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια σε
 • ξενοδοχεία 3*
 • Arsenal Soccer Schools Sport Kit (T-shirt, shorts)
 • Δίπλωμα

Δεν συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση των ομάδων από και προς την περιοχή διεξαγωγής της τελικής φάσης.

– Ποιες ηλικίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Coca-Cola Cup

– Τα ηλικιακά group του Coca-Cola Cup είναι τρία και ο διαχωρισμός μεταξύ τους έχει γίνει βάσει χρονολογία γέννησης του κάθε παιδιού.

Πρώτο ηλικιακό γκρουπ 14-15, στο οποίο εντάσσονται όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/1998 μέχρι και 31/12/1999. Στο δεύτερο γκρουπ περιλαμβάνει τους 16-17 και σε αυτό εντάσσονται όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/1996 μέχρι και 31/12/1997.

Τέλος, έχουμε το ηλικιακό γκρουπ 18-19, στο οποίο εντάσσονται όσοι έχουν γεννηθεί από 01/09/1993 μέχρι και 31/12/1995.

– Πόσους παίκτες μπορεί να δηλώσει κάθε ομάδα;
– Από πέντε (5) έως και οκτώ (8).

– Πόσες φορές μπορεί να παίξει κανείς σε μία χρονιά;
– Όσες φορές επιθυμεί. Αν μπορεί, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στις 12 διοργανώσεις.

– Τι έγγραφα απαιτούνται για την εγγραφή;
– Για να μπορέσει να γίνει ταυτοποίηση απαιτείται οποιοδήποτε κρατικό (επίσημο) έγγραφο (όπως ταυτότητα, διαβατήριο) που φέρει φωτογραφία.

– Υπάρχει κάποια κατηγορία παικτών που απαγορεύεται να δηλώσει συμμετοχή; – Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμα και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές (Δ εθνικής κατηγορίας και τοπικών κατηγοριών). Απαγορεύεται η συμμετοχή σε διεθνείς ή επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σάλας ή κλασικού ποδοσφαίρου (11×11) εν ενεργεία, όλων των κατηγοριών (Α, Β, Γ εθνικής

κατηγορίας) (σύμφωνα με το άρθρο 87 Ν.2725/1999, το οποίο αναφέρεται σε σχέσεις επαγγελματικών σωματείων με τους επαγγελματίες αθλητές και στις επιμέρους ρυθμίσεις των μεταξύ τους συμβολαίων).

– Που και πότε διεξάγονται οι αγώνες;

– Το επίσημο πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο www.coca-cola.gr και περιλαμβάνει τα εξής τουρνουά:

1)15-16/12: Athletic Football Center (Χαλάνδρι) 2)22-23/12: Lido Soccer (Ηράκλειο Κρήτης) 3)19-20/01: Kifissos Soccer Club (Αθήνα) 4)26-27/01: Ενωσιακό Γήπεδο Λιβαδειάς (Λειβαδιά) 5)09-10/02: Olympico Mini Soccer Club (Καλαμάτα) 6)23-24/02: Paralimnio Soccer Fields (Γιάννενα) 7)09-10/03: Arena Soccer Club (Αθήνα) 8)23-24/03: Νίκη Προσατίου (Πάτρα) 9)30-31/03: Volos Football Land (Βόλος) 10)06-07/04: Olympic Park (Λάρισα) 11)20-21/04: Ntinos Kouis Academy (Θεσσαλονίκη)

12) 30/04-01/05: Fous De Fout (Αθήνα)

– Πότε και πως γίνεται η εγγραφή;

– Στο http://www.coca-cola.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των ομάδων. Εγγραφές μπορούν να γίνουν και συμπληρώνοντας την ίδια φόρμα γραπτώς στη γραμματεία της κάθε εκδήλωσης, μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.

-Ένας φίλος μου τελικά δεν μπορεί να έρθει, μπορώ να τον αλλάξω με κάποιον άλλο;

-Ναι αλλαγές στη σύνθεση της κάθε ομάδας γίνονται στη γραμματεία και μόνο την ημέρα των αγώνων έως και 30 ώρα πριν την έναρξή τους.

– Πως διεξάγονται οι αγώνες;

– Οι ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία θα χωριστούν σε ομίλους, ο ακριβής αριθμός και μέγεθος των οποίων θα οριστεί από τη γραμματεία την ημέρα των αγώνων, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων ομάδων. Σε κάθε όμιλο όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλες τις υπόλοιπες ομάδες αυτού από μια φορά. Οι καλύτερες ομάδες (8 έως 16) κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off. Σε αυτά θα προκρίνεται ή ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στον κάθε όμιλο. Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων και των ομίλων που θα αγωνίζονται σε κάθε εγκατάσταση , υπάρχει περίπτωση να περάσουν κι ο καλύτερος δεύτερος σε κάποιον ή κάποιους από τους ομίλους. Οι ομάδες που θα προκρίνονται από τη φάση των ομίλων θα αγωνίζονται σε knock-out αγώνες για την ανάδειξη του τελικού νικητή, ο οποίος προκρίνεται και στο τελική φάση που θα διεξαχθεί το Μάιο στην Αθήνα ώστε να διεκδικήσει το μεγάλο δώρο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

– Ποια είναι η διάρκεια κάθε αγώνα;

– Από 10 έως 20 λεπτά, χωρίς ημίχρονο.

– Υπάρχει διαιτητής στους αγώνες;

– Για κάθε αγώνα της προκριματικής φάσης ορίζεται ένας μόνο διαιτητής με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής. Για κάθε αγώνα της τελικής φάσης (ημιτελικοί αγώνες και τελικός) ορίζονται δύο (2) διαιτητές με ευθύνη της Διοργανώτριας. Για κάθε αγώνα της τελικής φάσης η Διοργανώτρια μπορεί να ορίσει παρατηρητή.

– Μπορούν οι παίκτες να δηλώσουν συμμετοχή σε άλλο ηλικιακό γκρουπ πέραν αυτού που ανήκουν βάσει ημερομηνίας γέννησης;

– Μοναδική εξαίρεση μπορεί να γίνει στην περίπτωση που ένα παιδί θελήσει να αγωνιστεί με το επόμενο ηλικιακό γκρουπ μεγαλύτερης ηλικίας και μόνο με τη συγκατάθεση του γονέα του που είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την απόφαση. Μεταφορά σε ηλικιακό γκρουπ μικρότερης ηλικίας, δεν επιτρέπεται.