Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, τη χρησιμότητα αυτής της μεταγραφής αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του παίκτη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση.

Δείτε εδώ προγνωστικά μπάσκετ

Το φλερτ υπήρχε καιρό. Ο Κροάτης είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Δεν το έκανε για δημοσιότητα ή για κάποιο άλλο σκοπό. Δεν το είχε ανάγκη. Στην Barcelona ήταν και μετά βρέθηκε στο NBA. Ούτε εκεί ήταν περαστικός κι ας μπορούσε σαφώς να δείξει πολύ περισσότερα πράγματα.

Ήθελε να παίξει για τον Παναθηναϊκό κι ο σύλλογος δε θα έλεγε ποτέ όχι στην προοπτική να τον φέρει στην Ελλάδα και να τον ντύσει στα πράσινα. Τα εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια ήταν διαφορετικά κι ο κόσμος της ομάδας έμενε με το όνειρο. Υπήρχε ένα κοινό μυστικό σε όλους: «Θέλω να δω τον Hezonja με το τριφύλλι στο στήθος».

Δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει πλήρως αλλά ο Mario Hezonja είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Μια κίνηση που έγινε με την προοπτική να γίνει προσπάθεια να υπάρξει και συνέχεια της συνεργασίας από το τωρινό χρονικό διάστημα.

Στην αρχή άφησα εκτός το αγωνιστικό κομμάτι, την κατάσταση του παίκτη και όλα τα σχετικά όχι γιατί δε μετρούν και είναι ασήμαντα αλλά γιατί στην προκειμένη περίπτωση παίκτες σαν τον Hezonja δίνουν έτσι κι αλλιώς στην ομάδα και τίποτα να μην προσφέρουν αγωνιστικά. Δεν το πιστεύω αλλά κουβέντα να γίνεται.

Τι δίνουν; Έσοδα από φανέλες αλλά και υπό φυσιολογικές συνθήκες και από εισιτήρια. Ο «Super Mario» μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν NBAer και έχει φροντίσει από μόνος του να θερμάνει τόσο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που για πάρτη του, να το πω λαϊκά, θα γέμιζαν όχι ένα αλλά δύο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα στην ιδέα του διδύμου με τον Nemanja Nedovic, ο κόσμος παραληρεί περισσότερο. Το ένα φέρνει τ’ άλλο κι αυτό μόνο από την παρουσία του Κροάτη στο τριφύλλι.

Η μεταγραφή είναι μεγάλη για τον απλούστατο λόγο ότι στη σφαίρα της λογικής κι εκεί που όλα κυλούν ομάδα και δίχως πανδημίες, ο Hezonja θα δώσει έτσι κι αλλιώς στον Παναθηναϊκό.

Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν ή αν μείνει, υπάρχει αυτό το σκεπτικό, τι θα γίνει στο πρώτο παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ με παρουσία κόσμου. Παίκτες τέτοιου τύπου, απογειώνουν τον κόσμο, λατρεύονται και προσφέρουν στην ομάδα πράγματα σε πολλά επίπεδα.