Συνέντευξη Τύπου για το Coca-Cola Cup 2013-14

Συνέντευξη Τύπου για το Coca-Cola Cup 2013-14

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός υπογράφει την επίσημη μπάλα του Coca-Cola Cup 2013-2014

Την ευκαιρία σε χιλιάδες εφήβους απ΄όλη την Ελλάδα να ζήσουν μια ποδοσφαιρική εμπειρία δίνει το 3ο Coca-Cola Cup, το οποίο ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στη Λάρισα και θα ολοκληρωθεί το διήμερο 10-11 Μαΐου 2014 στους τελικούς του στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η φιλοσοφία, οι στόχοι και οι προοπτικές του Coca-Cola Cup 2013-14 αναλύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τρίτη (5/11) στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο και φέτος έχει υπό την αιγίδα του το πιο επιτυχημένο τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Hellas κ. Μάνος Ελευθερίου χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως «μια μεγάλη ευκαιρία για τους έφηβους να νιώσουν την χαρά του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, που θεωρείται και είναι ο βασιλιάς των σπορ» υπογραμμίζοντας: «Η Coca-Cola έχει παγκόσμια στρατηγική και δέσμευση την προώθηση του ενεργού τρόπου ζωής και της φυσική δραστηριότητας και υποστηρίζει ενέργειες που θα φέρουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στους έφηβους, με όχημα το ποδόσφαιρο για να αλλάξουν συνήθειες στην καθημερινότητά τους. Η κοινωνικοποίηση που προσφέρει το ποδόσφαιρο συνδυάζεται ιδανικά με το τουρνουά 5×5 που απευθύνεται στους έφηβους όλης της Ελλάδας. Οι νικητές, άλλωστε, κερδίζουν ως δώρο, μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μεγάλα ποδοσφαιρικά καμπ της Ευρώπης. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 40.000 συμμετοχές έως το 2020. Φέτος, θα επισκεφτούμε 9 πόλεις και 12 δήμους, όπου θα βρούμε 1.700 ομάδες, 12.000 εφήβους και θα διεξαχθούν χιλιάδες αγώνες»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός απηύθυνε χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου και τόνισε: «Η Πολιτεία οφείλει να υποστηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την άσκηση και την σωστή διατροφή. Έχουμε καθήκον να στέλνουμε τους νέους μας να αθληθούν σε ένα σωστό περιβάλλον, όπου σημαντικό ρόλο παίζει η ομαδικότητα. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν απήχηση στην κοινωνία, καθώς ενισχύουν τον μαζικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια, να παροτρύνω τους νέους να αθλούνται και να ζητήσω, για μια ακόμη φορά, αγώνες χωρίς βία και γήπεδα γεμάτα με νέα παιδιά και οικογένειες».

Η διευθύντρια Επικοινωνίας προϊόντων της Coca-Cola Hellas κα Σοφία Κυλίφη εξήγησε τη φιλοσοφία της διεξαγωγής του Coca-Cola Cup: «Η Coca-Cola συνδέεται άμεσα με τον αθλητισμό, εδώ και πολλά, χρόνια και βρίσκεται στο DNA της, καθώς υποστηρίζει πολλές μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίως.

Το Coca-Cola Cup είναι τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, απευθύνεται σε νέους 13-19 ετών και διεξάγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1998 στο Μεξικό και από τότε περισσότεροι από 1.000.000 έφηβοι έχουν ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής. Στην Ευρώπη διοργανώνεται σε 14 χώρες και η διοργάνωση γίνεται σε πολλές υπό την αιγίδα του αντίστοιχου Υπουργείου Αθλητισμού, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Στο τέλος της Συνέντευξης Τύπου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Ανδριανός  υπέγραψε τη πρώτη μπάλα του τουρνουά, μεταφέροντας το μήνυμά του προς όλους: «Αγώνες χωρίς βία».