Coca-Cola Cup Stories – Τα παιδιά απ’την Πάτρα, στην Αθήνα για το Coca-Cola Cup!

Coca-Cola Cup Stories – Τα παιδιά απ’την Πάτρα, στην Αθήνα για το Coca-Cola Cup!
Οι Cebollitas την ημέρα των προκριματικών στο #Menidi!

Οι Cebollitas την ημέρα των προκριματικών στο #Menidi!

 

Τα Coca-Cola Cup stories συνεχίζονται με μια από τις ωραιότερες ιστορίες του φετινού Coca-Cola Cup! Την ιστορία υπέγραψε η ομάδα Cebollitas, που αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία 16-17 ετών και στο τουρνουά το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις Batista Club στο Μενίδι.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η ίδια ομάδα είχε παίξει και στην Πάτρα, αλλά είχε αποκλειστεί από τα προημιτελικά. Το σλόγκαν του Coca-Cola Cup, όμως, δεν βγήκε τυχαία: Όλα για την μπάλα! Αυτό έκαναν οι Cebollitas που έπεισαν τις οικογένειές τους, να τους αφήσουν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, για μια δεύτερη ευκαιρία. Το πάθος τους μέχρι το τελευταίο λεπτό ανταμείφθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο, καθώς στο Μενίδι έφτασαν ως τον τελικό της κατηγορίας τους, στον οποίο με μια συγκλονιστική ανατροπή του αρχικού 2-0 σε 2-2 οδήγησαν τον αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι όπου και επικράτησαν των Never Walk Alone με 2-1, παίρνοντας και το εισιτήριο για τα τελικά της Αθήνας!

 

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Μεντζελόπουλος

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Μεντζελόπουλος

Το ταξίδι τελικά άξιζε τον κόπο και βρήκαμε τους Cebollittas να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας! Ζητήσαμε λοιπόν απο τον Άγγελο Ζήκο, τον Γιώργο Σύρο, τον Γιάννη Μεντζελόπουλο, τον Γιάννη Μπιλή και τον Μάνο Σωτηρόπουλο να μας μιλήσουν για αυτή την εμπειρία :

 

- Στην Πάτρα, είχατε να αντιμετωπίσετε πολύ κακές καιρικές συνθήκες με βροχή και κρύο, στην Αθήνα έπρεπε να ταξιδέψετε σχεδόν 1000 χιλιόμετρα για να παίξετε. Τίποτα όμως δεν σας σταμάτησε! Τι σας έδωσε τόσο μεγάλο κίνητρο;

“Αρχικά, περιμέναμε πως και πως να έρθει η ώρα να έρθετε στην Πάτρα για να συμμετάσχουμε. Ακόμη και στην Πάτρα υπήρξαν διάφορα θα λέγαμε εμπόδια για τη συμμετοχή μας. Το κίνητρό μας ήταν η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και η ανάγκη που είχαμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάνω από όλα στους εαυτούς μας”

- Πως γίνατε ομάδα; Κάνετε παρέα και εκτός γηπέδου;

“Ξεκινήσαμε σαν παρέα παίζοντας στην πλατεία είτε με άλλες γειτονιές είτε μόνοι μας κάναμε πάσες και περνούσαμε καλά. Αργότερα αρχίσαμε να οργανώνουμε δικά μας τουρνουά σε σχολεία και συμμετείχε κάθε γειτονιά. Είμαστε και εντός και εκτός γηπέδου παρέα και αυτό νομίζω είναι που μας έχει βοηθήσει σε κάθε στιγμή της ζωής μας.”

- Είστε η μοναδική ομάδα που έπαιξε σε 2 διαφορετικές πόλεις και μάλιστα σε συνεχόμενα τουρνουά Coca-Cola Cup. Ποιες οι εντυπώσεις σας από το τουρνουά;

“Μια πολύ όμορφη διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ζήσουν τα όνειρα τους μέσα από αυτή. Ένα καλά οργανωμένο τουρνουά που μας άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις. Μας άρεσε πάρα πολύ”

- Πώς αντέδρασαν οι γονείς σας στην επιθυμία σας να έρθετε και στην Αθήνα;

“Στην αρχή το θεώρησαν υπερβολικό. Είχαμε πολλές αρνητικές απαντήσεις όταν τους ρωτήσαμε για πρώτη φόρα. Μετά όμως κατάλαβαν ότι το θέλαμε πολύ, συνεπώς μας άφησαν να έρθουμε αφού διαπίστωσαν πως είχαμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.”

Τι συμβουλεύετε όσες ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν στο Coca-Cola Cup από εδώ και πέρα;

“Πάνω απ” όλα να το χαρούν. Να έχουν καλή συμπεριφορά ώστε να στηρίξουν την διοργάνωση. Να μην έχουν άγχος όπως εμείς (γέλια) και να κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν τους στόχους τους”

Οι θριαμβευτές Cebollitas μετά την μεγάλη τους νίκη στον τελικό!

Οι θριαμβευτές Cebollitas μετά την μεγάλη τους νίκη στον τελικό!