Coca-Cola Cup Stories – Η μπάλα είναι γένους θηλυκού!

Coca-Cola Cup Stories – Η μπάλα είναι γένους θηλυκού!
Morgan Team (3)

Η μπάλα είναι γένους Θηλυκού!

Ποιος είπε ότι η μπάλα παίζεται μόνο από άνδρες; Η μπάλα είναι γένους θηλυκού, και στο Coca-Cola Cup, τα κορίτσια το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο τουρνουά 5×5 στην Ελλάδα είναι άλλωστε ένα μικτό πρωτάθλημα όπου όλοι και όλες έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ήδη στη φετινή σεζόν έχουμε αρκετές ομάδες από κορίτσια, που σε πείσμα της εντύπωσης ότι “το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό σπορ” μπήκαν στη δράση του Coca-Cola Cup και τα έδωσαν όλα για την μπάλα. Με ενθουσιασμό σας παρουσιάζουμε δυο από αυτές στο νέο Coca-Cola Cup Stories!

Οι Barcelona Juniors

Barcelona Juniors (3)

Οι Barcelona Juniors στα γήπεδα του Coca-Cola Cup.

Στο τουρνουά που έγινε στο Μαρούσι εμφανίστηκαν οι Barcelona Juniors. Τέσσερις θαυμάστριες και ένας θαυμαστής του Μέσι, έπαιξαν στην κατηγορία 13-15 ετών. Ήταν οι Μάγια Κεραμιδά, Αφαία και Κιάρα Σίμωσι, Ελεονόρα Κουράκου και ο Γιώργος Τσερέμης.

Τα κορίτσια δεν φοβήθηκαν τον συναγωνισμό και είπαν για την εμπειρία του Coca-Cola Cup, αλλά και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο:

-Τι έχετε δώσει για την μπάλα στην ζωή σας;
“Η ομάδα δίνει τα πάντα για το ποδόσφαιρο και όλοι έχουμε αφιερώσει κάθε στιγμή του ελεύθερου μας χρόνου για αυτό που αγαπάμε, την μπάλα”

-Πως γνωριστήκατε μεταξύ σας και πως δημιουργήσατε την ομάδα σας;

“Τα 4 κορίτσια αγωνιζόμαστε μαζί στην Λάβρα Αργυρούπολης και ο Γιώργος είναι φίλος μας και πάντα του αρέσει να μας βοηθάει. Αγωνιζόμαστε όποτε μπορούμε όπως στο Coca-Cola Cup αφού παρότι γνωριστήκαμε μέσα στην ομάδα της Αργυρούπολης, γίναμε αχώριστες φίλες”!

-Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα, αν έχετε;
“Είναι ένας άντρας! Ο Leo Messi και γι’αυτό και ονομάσαμε προς τιμήν του την ομάδα μας έτσι”

Barcelona Juniors (1)

Τα δώσανε όλα για την μπάλα!

-Έχετε κάποιο ποδοσφαιρικό όνειρο;
“Τα περισσότερα κορίτσια απλά θέλουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες γίνεται αλλά όχι να το κυνηγήσουμε επαγγελματικά σε αντίθεση με την Μάγια που θέλει πολύ να καταφέρει να ασχοληθεί στο κορυφαίο επίπεδο με το σπορ που αγαπάει”.

-Ποιές οι εντυπώσεις σας από τη συμμετοχή σας σε ένα μικτό πρωτάθλημα; Πως σας αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί σας;

Επειδή έχουμε ξαναπαίξει με αγόρια ποδόσφαιρο περίμενα να μας δούνε κάπως υποτιμητικά και κάποιες φορές το συναντήσαμε αυτό, αλλά ποτέ δεν μας έχει εμποδίσει να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να παίξουμε την μπάλα μας. Σε γενικές γραμμές η συμμετοχή μας ήτανε μια πολύ όμορφη εμπειρία”

- Το ποδόσφαιρο είναι σε γενικές γραμμές ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Τι σας λένε οι φίλοι και η οικογένειά σας;
“Οι οικογένειες μας αγαπάνε τον αθλητισμό και τις επιλογές μας και μας στηρίζουν όσο μπορούν, οι φίλοι στην αρχή ήταν διστακτικοί αλλά πλέον έχουν καταλάβει, αποδεχθεί και αγαπήσει το πάθος μας για το ποδόσφαιρο!”

Barcelona Juniors (2)

Οι Barcelona Juniors στο εναρκτήριο ματς τους, στο Coca-Cola Cup

Και η Morgan Team στην Πάτρα

Morgan Team (1)

Η Morgan Team σε πλήρη παράταξη!

Η δεύτερη ομάδα με κορίτσια (αμιγώς γυναικεία μάλιστα) έπαιξε στην Πάτρα. Στην κατηγορία 18-19 ετών, εμφανίστηκε η Morgan Team. Η ονομασία προδίδει και την λατρεία των εφτά παικτριών στην Αμερικανίδα Alex Morgan, μια από τις κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο (70 συμμετοχές στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ-44 γκολ, χρυσή Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο και αθλήτρια της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Οι Μαρία Ζαχαράτου, Ασπασία Τσάνη, Χριστίνα Γκοτσιούλα, Άντζελα Τσούρη, Πηνελόπη Αθανασοπούλου, Τασία Βέρρα και η Σοφία Παραστατίδη, απόλαυσαν ως το τέλος την εμπειρία του Coca-Cola Cup. Να τι απάντησαν στη μίνι συνέντευξη που μας έδωσαν:


– Τι έχετε δώσει για την μπάλα στην ζωή σας;

“Όλη η ομάδα έχει δώσει πάρα πολύ χρόνο από την προσωπική της ζωή και από στιγμές που άλλοι χαλαρώνουν. Εμείς προπονούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο”.

-Πως γνωριστήκατε μεταξύ σας και πως δημιουργήσατε την ομάδα σας;
“Είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν 1.5 χρόνο, ονομαζόμαστε Ατρόμητος Ζαρουχλέικων και αγωνιζόμαστε στην Γ” Εθνική κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος. Η αρχηγός μας Μαρία Ζαχαράτου μπήκε στην ομάδα λίγους μήνες μετά. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο πάρα πολύ και παρότι δεν γνωριζόμασταν από πριν, η ομάδα μας έδεσε απίστευτα και έχουμε γίνει μια παρέα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων”

Morgan Team (4)

Η αρχηγός της Morgan Team, Μαρία Ζαχαράτου…πετάει με την μπάλα!

-Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα που έχετε;
“Είναι πολλές αλλά σίγουρα ξεχωρίζουμε την Alex Morgan , την Marta Vieira da Silva, την Mia Hamm και την Hope Solo!

-Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σας όνειρα;
“Σκοπός μας, για φέτος είναι να ανέβει η ομάδα μας από την Γ” Εθνική και όνειρο όλων των κοριτσιών είναι εκτός από το να ζούμε ΓΙΑ το ποδόσφαιρο να ζήσουμε και ΑΠΟ το ποδόσφαιρο και να γίνουμε επαγγελματίες παίκτριες όπως τα είδωλα μας”

- Ποιές οι εντυπώσεις σας από τη συμμετοχή σας σε ένα μικτό πρωτάθλημα; Πως σας αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί σας;
“Παίξαμε στο Coca-Cola Cup για να γεμίσουμε εμπειρίες ποδοσφαιρικές και να γνωρίσουμε τους συναθλητές μας, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το αποτέλεσμα. Η μπάλα είναι χαρά μας! Οι αντίπαλοι ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και φιλικοί, μας αντιμετώπισαν ισότιμα και δεν υπήρξε καμία στιγμή έντασης”

- Το ποδόσφαιρο είναι σε γενικές γραμμές ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Τι σας λένε οι φίλοι και η οικογένειά σας;
“Κάποιοι μας έχουν κοροϊδέψει γιατί ασχολούμαστε με ένα σπορ «ανδροκρατούμενο» αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων μας και φυσικά οι οικογένειες μας, που μετράνε πιο πολύ από όλα, μας στηρίζουν και είναι κοντά μας σε κάθε μας αγώνα, σε κάθε μας στιγμή χαράς ή λύπης”!

Morgan Team (5)

Η χαρά της συμμετοχής, η χαρά του ποδοσφαίρου!

Το Coca-Cola Cup ολοκληρώνεται στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο, αλλά συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την τελική φάση στο ΟΑΚΑ (10-11/5). Όλοι ανεξαρτήτου φύλου έχουν δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς περιορισμούς. Ένα ανοιχτό τουρνουά που απευθύνεται σε όλους και όλες, με μοναδικό όρο το πάθος για την μπάλα.